Esjes Webkog

Aangenaam

Posted by:

Aangenaam

Letters, dagelijks komen ze in woorden of taal aan je voorbij.
Een woord als woondecoratie of als tekst aan de muur.
Je eigen naam leer je schrijven en als je hem hoort tijdens het uitdelen van een diploma of voorstelronde kom je trots naar voren.
Of als je mag nablijven op school ,en moet je hem 100 keer opschrijven.
Zoals je vroeger werd vernoemd naar de eerste naamdrager, is het nu een keuze uit een hele namenlijst waar Chardonnay of Bijoux nu ook instaan.
Al kan een naam nog zoveel betekenis hebben, zelf zet je de toon hoe jij je gedraagt en voorstelt aan een groep mensen of vriendenkring.
Vaak worden namen ook verkleind en noemen ze mij vaak “esje”…
Ik maak me er niet druk over want dit is vaak liefkozend bedoeld.
Mijn naam betekent ster en mocht in het dansen al twee titels behalen in mijn jeugdjaren.
Een persoonlijke benadering door de naam te noemen vind ik een beleefdheid en geeft een gelijkwaardige communicatie weer.
Soms zou ik alle talen willen spreken…..Fijn dat jij er bent, bien que vous êtes ici, nice that you’re here, dejligt, at du er her, bello che sei qui, pai e kei konei koutou.
En zonder het echt te verstaan, laten gebaren zoals een warme handdruk of glimlach je zien dat het dankbaar wordt ontvangen,
in een land waar je de taal niet machtig bent, en hints je brengen naar wat je duidelijk wilt maken.

Laat horen wie je bent….

Inspiratiegroet, Esther Snoeck

5


About the Author:

Reacties

 1. ron hulshof  november 19, 2014

  Mooi beschreven Es (je) met taal kom je ver maar met uitdrukkingen en gebaren in vreemde taal ook… meestal begrijp je elkaar toch wel en als er liefde in het spel is verdwijnt de taal helemaal

  (Beantwoorden)
 2. Annette Verraes  november 19, 2014

  Weer zo mooi !!

  (Beantwoorden)
 3. Suzanne Hagenaars  november 20, 2014

  Pakkend geschreven. Iedereen heeft eennaam anders was hé jij daar of jongetje, meneer, meisje, dame. Dat klinkt niet toch??

  Liefs Suus

  (Beantwoorden)
 4. Ingrid Swerissen  november 21, 2014

  Een naam..Mijn naam!..What’s in a name.. Ik had het eergisteren nog met mijn moeder over mijn namen..Waar komen ze vandaan..ben ik vernoemd. Ja: Ingrid Bergman..maar Constans..zo maar omdat ze die mooi vond. Ik heb ook een aantal bijnamen..Homemade 🙂 en gekregen. Ik geef ook regelmatig iemand een bijnaam..Dan zijn ze zo bijzonder.. Een eerste contact begint met een lach..een handreiking ..en in verschillende landen is dat hetzelfde. Blij dat je te zien in het maleis:Senang bertemu denganmu. Tot ziens! XX Ingrid (de knuffel-pinda)

  (Beantwoorden)
 5. John de Vries  november 22, 2014

  Soms een woorden of meerdere woorden soms een gebaar of meerdere gebaren….zolang ze gevoed zijn door liefde ontstaat Verbinding…..KUS John

  (Beantwoorden)

Voeg een Reactie toe: