Over mij…

Mijn naam is Esther Snoeck en ik ben geboren in 1970 te Bergen op Zoom.
Als kind was ik anders dan andere kinderen, een dagelijks mikpunt van pesterijen.
Dat uitte zich in een verlegen, onzeker meisje met een zeer laag zelfbeeld.
Het liefst zette ik me in voor dieren in nood, of had ik een verbintenis met de kwetsbare doelgroepen in de samenleving. Ik herkende veel in het gevoel om er niet bij te horen.
Mijn uitlaatklep vond ik in Jazzballet waar ik hard voor trainde soms drie keer per week.
Het doorzettingsvermogen en discipline  werd ook beloond, toen we met heel de groep twee keer Nederlands kampioen werden. Toen bedacht ik: IK ben toch ergens goed in!
Na het voortgezet onderwijs heb ik de opleiding MDGO-AW gevolgd,  waar ik veel over mezelf heb geleerd,  maar ook werken met speciale doelgroepen. Een bijzondere ervaring, die mij is bijgebleven tijdens een vakantieweek voor gehandicapten:  Midden op de dansvloer staan, met een man, meedeinend met beide armen in de lucht en handen ineen op een Nederlandstalige topper. Het was genieten op en top, met een  stralende blik op zijn gezicht. En dat voor een autistische man!

Een ingreep veranderde mijn leven en belandde hierdoor in een rolstoel. In deze periode ben ik ‘anders’ gaan kijken en heb mezelf de discipline opgelegd om uit de rolstoel te komen. Na een intensieve revalidatieperiode is dat gelukt en weet des te meer wat mobiel zijn betekend.

Je goed voelen en hierdoor een positief zelfbeeld behouden is belangrijk, in alles wat je doet. Het maakt je krachtiger, ook in mindere periodes die iedereen meemaakt.
Nu nog leer en ervaar ik iedere dag als een belevenis die je zelf kan en mag maken.
Geduld is voor mij een schone zaak, maar ook een must om precies het juiste gevoel weer te kunnen geven. Een ongedwongen sfeer is erg belangrijk, anders sta je te ‘gemaakt’ op de foto. ‘Hoe ouder ik word, hoe meer ik mij bewust ben van al die bijzonder beelden die aan je voorbij komen.
En waarvan je soms het bestaan niet eens wist, maar wel van onschatbare waarde zijn voor je dagelijkse reis.

Mijn passie is het fotografisch vastleggen van emotie, gevoel en beleving.
In de natuur, op reis, maar ook in de dichte nabijheid. Door het vastleggen van de unieke persoonlijkheid en het coachen als doeltreffende handreiking!
‘Daarnaast is een gezonde dosis geluk altijd prettig om op het juiste moment die ene spiegelfoto te kunnen maken!

Op gelijkwaardig niveau en met respect naar mens en dier. Uit zulke momenten haal ik de motivatie en inspiratie om steeds weer verder te gaan.

Hiermee hoop ik velen te inspireren, en te laten zien hoe mooi je omgeving is.
En te laten voelen hoe uniek JIJ bent, want niemand ziet er hetzelfde uit…

Esther Snoeck