De paradijs vlinder.

Geplaatst door:

Het is fris buiten en het waait hard en het voorjaarszonnetje laat zich amper zien.
Ik heb geen last van het weer wanneer ik middenin een tropische tuin loop, overdekt en waar het gezellig druk is. De orchideeën Hoeve.  De vlindertuin is mijn favoriet en dit keer vliegen er weer kleurrijke soorten in het rond.  Ik loop de stenen trap af en kom een moeder tegen waarvan de dochter in een rolstoel zit, en zij beseft dat hun zo niet naar boven kunnen. Toch kan je gelukkig de tuin rond, om te genieten van alle planten en vlinders aldaar. Zelfs schildpadden en leguanen kan je mee oog in oog komen te staan. Even later kom ik het gezelschap tegen wanneer ze met zo weinig mogelijk beweging een prachtige “Morpho” vlinder erop willen zetten met de camera. Deze vliegen normaal binnen een seconde alweer weg en zijn vrij beweeglijk. De blauwe kleur is prachtig en valt echt op. Een meisje wat bij het gezelschap hoort laat trots de foto zien en ik zeg: “ jij kunt zo mijn collega worden!”  Ik kan blij zijn voor iemand als het lukt iets erop te krijgen wat niet gemakkelijk is en dit had blijkbaar wel een hele bijzondere betekenis. Het meisje in de rolstoel had een fotomapje bij zich en 1 foto trok mijn aandacht en ik wees ernaar. Haar lieve zus, die precies vandaag een jaar geleden is overleden, erg fan was van vlinders en orchideeën, de bloemen die tijdens de afscheidsceremonie  gekozen waren. Stilte overviel mij samen met kippenvel, toen ik hoorde dat daarom deze locatie vandaag was uitgekozen en ik wist dat de blauwe vlinder hun het moment gaf. Ik bedankte voor de openheid en het delen van dit intense verhaal. Op mijn pad kwam ik de vlinder weer tegen en riep de mensen er weer bij om die ene mooie foto te kunnen maken, want niet iedereen had de vlinder er nog op. De paradijs vlinder. Ik liep niet door omdat anders de vlinder wegvloog. De vriendin van de moeder knielde tot bijna 1cm vanaf de vlinder met haar mobiel en bleef mooi zitten voor de foto. Deze mevrouw bleek de verzorgster van het overleden meisje te zijn geweest. Iedereen heeft een speciale verbinding met iets en of iemand. Dat dingen samenvallen net op dat ene moment, mag zo zijn…. Het geeft kracht en een teken….

Ondanks het gemis wat een beetje word opgefleurd door deze bijzondere ontmoetingen.

Esther Snoeck

0

Over de auteur:

  Vergelijkbare berichten
  • No related posts found.

Voeg een Commentaar